De aangepaste Goede Doelen Week komt eraan!

De aangepaste Goede Doelen Week van de Stichting Nederweert Collecteert wordt gehouden van 2 tot en met 10 oktober. De enveloppen vallen de komende dagen op ruim 4.500 adressen in de bus.

Doordat het coronavirus nog steeds heerst, is de organisatie van mening dat de collecte dit jaar zonder huis-aan-huis collecte door kan gaan. Juist nú is het goed om de blik te verruimen naar het waardevolle en belangrijke werk van de zestien deelnemende goede doelen en fondsen.

Landelijk én lokaal goed doel
Ieder adres in Nederweert krijgt een brief van de Stichting Nederweert Collecteert, met daarin een toelichting op de actie en een lijst van goede doelen waaraan gedoneerd kan worden. Het bestuur heeft op de lijst een aantal landelijke goede doelen genoemd, maar ook de EHBO-Nederweert. De EHBO-Nederweert is namelijk betrokken bij alle (grote) evenementen in de gemeente.

Hoe bijdragen?

Iedereen die een bijdrage wil doen, kan op de lijst zijn keuze aangeven. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden om het geld te doneren:

  1. Het geld in de envelop doen.
  2. Het geld per bank overmaken via iDeal of overmaken naar NL43 RABO 0147 8033 22 t.n.v. Stichting Nederweert Collecteert.
  3. Een machtiging afgeven om het geld af te schrijven via een automatisch incasso.

Ook dit jaar zal er geen collectant aan de deur komen om de envelop op te halen, maar kan deze op drie adressen in het dorp worden ingeleverd. In de daarvoor bestemde bus bij Jan Linders Nederweert, Jumbo Heerschap Nederweert of het Gemeentehuis Nederweert.

De uiteindelijke opbrengst wordt op deze website en op www.nederweertcollecteert.nl, Facebook- en Instagram-pagina van Stichting Nederweert Collecteert bekend gemaakt.

Stichting door belastingdienst ‘goedgekeurd’

De belastingdienst heeft de ANBI-status toegekend aan de Stichting Nederweert Collecteert. Daarmee heeft de stichting een unieke positie ten opzichte van andere organisaties die collecten bundelen en deze status nog niet hebben.  De ANBI-toekenning toont aan dat de stichting aan de criteria voldoet om te mogen inzamelen voor het goede doel. Daardoor is het mogelijk uw bankgift in aanmerking te laten komen voor giftenaftrek. U kunt daarvoor ook een overeenkomst met automatische incasso aangaan. Het totaal van de giften moet dan wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Vraag naar de conceptovereenkomst van Stichting Nederweert Collecteert.

 

Met dank aan…
De stichting wordt gesteund door Rabobank Weerterland en Cranendonck en Drukkerij Buijs. Het bestuur dankt ook het Weekblad en Nederweert24.nl voor de plaatsing van de diverse publicaties, Jan Linders Nederweert en Jumbo Heerschap Nederweert voor plaatsing van de inzamelbus, Scouting Nederweert voor het invouwen van de brieven, Teng Wijen voor het beschikbaar stellen van de bouwhekken en aanhangwagen, gemeente Nederweert voor het beschikbaar stelen van ruimten en het plaatsen van de inzamelbus en verder alle collectanten en coördinatoren voor hun belangeloze inzet.

Door de actie van Stichting Nederweert Collecteert kunt u in één enkele handeling uw bijdrage doen aan één of meerdere goede doelen.